قانون پارکینسون، قانون جالبی است که اولین بار توسط سیریل نورثکوت پارکینسون ( Cyril Northcote Parkinson و در مقاله ای طنزآمیز نوشته شده برای دی اکونومیست The Economist در سال ۱۹۵۵ ابداع شد.) . این قانون در تمام امور کاری و زندگی قابل تعمیم است. در این مقاله قصد داریم درمورد کاربرد قانون پارکینسون در طراحی سایت صحبت کنیم.
قانون پارکینسون به زبان ساده عنوان میکند که ما معمولا منابع در دسترسمون رو به اندازه محدودیتهایمان مصرف میکنیم
اول بیایید با چندتا مثال این قانون رو ملموس تر کنیم و بعد بریم سراغ کاربردهای اون در طراحی سایت. مثال ها زیر تقریبا در زندگی روزمره ماها اتفاق می افته؛
- اگر برای انجام یک کار یک روز وقت داشته باشیم. انجام آن کار یک روز زمان می برد در حالی که زمان واقعی انجام اون کار یک ساعت زمان می بره. به عبارت دیگه همیشه کارها رو دقیقه نود انجام میدیم.
- اندازه میز کارمان هرچقدر بزرگ یا کوچک باشد وسایل روی میز راهی برای پر کردن فضا آن پیدا میکنند.
- اغلب سعی می کنیم بشقاب غذامون رو تموام کنیم. حتی اگر قبل از تمام شدندش سیر شویم.
- تمام بودجه ای رو که برای سفر در نظر گرفتیم. هزینه میکنیم . در صورتی که میتوانیم مقداری از آن را نگه داریم.
کابرد قانون پارکینسون در طراحی سایت
با مثال هایی که در بخش قبل آوردیم، تقریبا تا حدودی با این قانون آشنا شدیم. حالا ببینیم چطور میتونیم از قانون پارکینسون در طراحی سایت استفاده کنیم. به طور کلی وقتی ما بتونیم زمان انجام فرآیندهایی که کاربر باید انجام بده (مانند ثبت نام ، ورود به سایت وخرید کردن ) را کوتاهتر از حد معمول و مورد انتظار کنیم، باعث ایجاد تجربه ای مثبت برای کاربر می شویم. در زیر چندتا مثال برای استفاده از این قانون می زنیم؛
- از درج فیلدهای اضافه در فرم ثبت نام دوری کنید
- در سایتهایی مانند فروشگاه ها، خدمات تور و مسافرت و غیره… که لیستهای طولانی دارد خاصیت جستجو تکمیل خودکار در نظر بگیرید. مانند کاری که گوگل در فیلد جستجو انجام میدهد.
- در فرم ثبت نام و ورود، حتما ثبت نام و ورود از طریق شبکه های اجتماعی رو لحاظ کنید
- تیک زدن پیشفرض چک باکس شرایط و قوانین استفاده وقتی که کاربر گزینهی دیگری ندارد
- بهتره فیلد تایید رمز عبور رو از فرم ثبت نام خذف کنید!
- اگر سایت شما چندان محرمانه نیست و یا احتمال کلاهبرداری توسط حساب دیگران کم است. کاربران را مجبور به تعیین رمزهای پیچیده شامل حروف و نشانه ها نکنید.
این مقاله برداشتی است آزاد از قانون پارکینسون در سایت قوانین UX