09913096959
support@manaid.com
SVG logoSVG logo
  • خدمات طراحی UI و UX
  • خدمات طراحی وب سایت
  • درباره ما
  • تماس با ما

قانون منطقه مشترک (Law of Common Region)

  1. خانه
  2. اصول و قوانین طراحی UX
  3. قانون منطقه مشترک (Law of Common Region)
27شهریور1401
نوشته های دیگر
اصل پارتو

قانون پارتو در طراحی سایت – (Pareto Principle)

اصول طراحی UX و UI برای سالمندان

روش های استفاده از تصاویر SVG در طراحی سایت

کاربرد قانون آستانه دوهرتی در طراحی سایت – Doherty Threshold

قانون پوستل (Postel’s Law) و کاربرد آن در طراحی سایت

قانون منطقه مشترک  یکی از قوانین گشتالت (Gestalt) است. گشتالت مجموعه ای از نظریات روانشناسی است که توسط سه متفکر  آلمانی   (Max Wertheimer, Wolfgang Köhler, Kurt Koffka) خلق و چگونگی ادراک بصری توسط مغز انسان را توضیح می‎دهد.

آنچه در این مقاله می‌خوانید

Toggle
  • کاربرد قانون منطقه مشترک در UX
  • جمع بندی
  • منابع

قانون منطقه مشترک

اما چرا ما باید درباره ی این نظریه و قوانینش بدانیم؟ اگر بدانیم مغز انسان چگونه چیزهایی را که می‌بیند درک می‌کند،‌ چه فوایدی برایمان دارد ؟ جوابهای متعددی برای این پرسشها میتوان یافت اما همگی در سه مورد زیر خلاصه می شود.

  • انتخاب کاربردی‌ترین و مؤثرترین عناصر: وقتی طراح با قوانین گشتالت آشنا باشد، می‌داند برای هر موقعیت و وضعیت کاربردی‌ترین نوع طراحی و آرایش المان‌ها و عناصر و طرح‌ها و حروف کدام است.
  • هدایت کاربر (شاید گول‌زدن او): منظوراز گول‌زدن با هدف سوءنیت نیست. در طراحی رابط کاربری سایت یا اپلیکیشن، طراح هدف‌هایی دارد و باید پیام‌هایی را هم منتقل کند؛ دانستن این قوانین به او کمک می‌کند تا چیزی را که او می‌خواهد کاربر ببیند و درک کند.
  • شناختن بیشتر کاربر و برآوردن نیازهای او: رابط کاربر هم باید اصول طراحی محصول را در طراحی‌هایش در نظر بگیرد چون او هم در طراحی محصول نهایی (چه سایت باشد و چه اپلیکیشن) دخیل است.

مفهوم گشتالت به زبان ساده یعنی ذهن انسان برای درک پدیده‎ها آن‎ها را به صورت یک کل دریافت می‎کند. به بیان دیگر، با استناد به اصول گشتالت، ذهن در نگاه نخست به جای درک جزء به جزء یک تصویر در صدد است که یک کلیت از آن ارائه دهد. یکی از این قوانین گشتالت، قانون منطقه مشترک  است.

زمانی که المانهایی رادر منطقه ی بسته ای در کنار هم قرار بدهیم, ذهن آن ها را یک گروه تشخیص می دهد و عناصری خواهیم داشت که عضو یک گروه هستند.

کاربرد قانون منطقه مشترک در UX

قانون منطقه مشترک کاربردهای فراوانی در UX دارد. یکی از کاربردهای مهم این قانون در استفاده از  card ها دیده می شود. مثلا در یک card محصول اطلاعات روی آن در یک مرز مشخص ( با استفاده ار بورد یا فضای سفید) قرار میگیرند. کاربرد دیگر آن را می توان در فروشگاههای اینترنتی دید برای دسته بندی محصولات با یک وجه مشترک ( مثلا پرفروشترین ها، کالاهای تخفیف خورده و یا …) به تصویر زیر نگاه کنید.

کاربرد قانون منطقه مشترک
کاربرد قانون منطقه مشترک در گروه بندی محصولات با وجه مشترک

جمع بندی

یک مرز یا حاشیه‌ی ساده و یا حتی یک فاصله سفید می تواند روند استخراج اطلاعات از یک صفحه نمایش را سرعت ببخشد. با استفاده از این موارد در بین آیتم هایی با یک وجه مشترک، کاربر بدون صرف “بار شناختی زیاد” آنها را در یک گروه ارزیابی می کند. بنابراین می توانید با ایجاد حاشیه ( چه یک خط ساده، چه با کمک رنگ زمینه متفاوت و چه با ایجاد فضای خالی در اطراف) آیتمهایی با وجه مشترک را گروه بندی کنید.

منابع

Laws of UX | Nielsen Norman Group

نوشتهٔ پیشین
قانون جیکوب (Jakob’s Law)
نوشتهٔ بعدی
قانون مجاورت (Proximity law)
عباس عباس زاده
من عباس هستم عاشق حوزه طراحی UI, UX فیلم های فانتزی و البته قهوه مراکشی . اینجا هستم تا آموخته هایم را با شما به اشتراک بگذارم و یاد بگیرم.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

قانون جیکوب (Jakob’s Law)
قانون مجاورت (Proximity law)
تصویر پس زمینه، طرحی است از کاشی‌های سقف و زیر گنبد عظیمِ یکی از شاهکارهای معماری اصفهان، مسجد شاه اصفهان که به دست استاد به نام خطاطی و مینیاتور  رضا عباسی در دوره شاه عباس صفوی آفریده شده است.

نوشته‌های تازه

  • راهنمای اصول طراحی فرم تماس با ما 4 خرداد 1404
  • اصول طراحی UX و UI برای سالمندان 15 اردیبهشت 1404
  • چک لیست طراحی فرم های احراز هویت : 6 مرحله مهم در طراحی فرآیند احراز هویت 25 فروردین 1404
  • 10 قانون طلایی برای طراحی سایت خلاقانه 29 بهمن 1403

اطلاعات تماس

manager@manaid.com
09132247398
شهر گنبدهای فیروزه ای، اصفهان، خانه اصفهان، میدان نگهبانی، کوی 20 پلاک 12 واحد 1

© 2023تمام تصاویر، مطالب و ایده های استفاده شده برای آژانس خلاقیت مانایید محفوظ است

ما برای آسایش شما از کوکی ها استفاده میکنیم تا بتوانیم بهتر به شما خدمات رسانی کنیم. این کار برای شما هیچ دردسری ایجاد نمیکند