09913096959
support@manaid.com
SVG logoSVG logo
  • خدمات طراحی UI و UX
  • خدمات طراحی وب سایت
  • درباره ما
  • تماس با ما

قانون میلر (Miller’s Law)

  1. خانه
  2. اصول و قوانین طراحی UX
  3. قانون میلر (Miller’s Law)
25مهر1401
نوشته های دیگر
ایده پردازی کردن در تفکر طراحی

15 تکنیک‌ طراحی خلاقانه سایت

کاربرد قانون آستانه دوهرتی در طراحی سایت – Doherty Threshold

تیغ اوکام

اصل تیغ اوکام (Occam’s Razor) و کاربرد آن در طراحی سایت

آموزش ساخت اسلاید شو زیبا و قابل لمس با استفاده از جاوا اسکریپت

میکرواینتراکشن ها در طراحی سایت

میکرواینتراکشن ها در طراحی سایت – جزییاتی کوچک با تأثیری بزرگ

قانون میلر یکی از اون قوانین مهم در طراحی UX هست که در اغلب موارد نادید گرفته میشه (متاسفانه)برای اینکه به اهمیت این قانون پی ببریم و به یافته های جور میلر خدابیامرز ایمان بیاوریم! اجازه بدید یه بازی انجام بدیم. به تصوویر زیر نگاهی کنید و سعی کنید حیوانات داخل اون رو به خاطر بسپارید. بعد دگمه شروع رو بزنید و قبل از اینکه وقتتون تموم بشه (30 ثانیه وقت دارید) هر چه که به خاطر دارید را روی کاغذ بنویسید. چندتا از اشیا رو به خاطر آوردید؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

Toggle
  • تاریخچه قانون میلر:
  • چطور از قانون میلر استفاده کنیم؟
  • منابع
قانون میلر-بازی حافظه
شروع

در سال 1956 مقاله ای با نام ” عدد جادویی هفت، بعلاوه – منهای دو: برخی از محدودیت های توانایی ما برای پردازش اطلاعات” توسط یک روانشناس به نام جورج. اِی میلر از دانشگاه روانشناسی پرینستون ، در زمینه بررسی روانشناختی منتشر که نشان می دهد تعداد تکه ها (chunk) های ادراکی که یک فرد معمولی ​​ می تواند در حافظه فعال خود حفظ کند 2 ± 7 است. این اصل امروزه به عنوان اصل یا قانون  میلر شناخته می شود.

 

برگردیم به بازیمون؛ حالا به تصویر زیر نگاهی بیاندازید  این بار همون حیوانات را بر اساس وجوه مشترکی دسته بندی کردیم . نتیجه رو خودتون بررسی کنید. به نظر حالا بهتر میشه اونها رو به خاطر سپرد. به این فرآیند (chunking)  یا دسته بندی میگن و ما هر روز به صورت ناخودآگاه داریم ازش استفاده میکنیم. کافیه از شما بخواهند کد ملیتون رو و شماره تماستون رو بگید. آیا به صورت زیر عمل نمیکنید؟

653  2314   129  : کد ملی

6789   345   0912  :شماره تماس

دست بندی کردن در

برای به خاطر سپردن شما اونها رو به دسته های کوچکتر تقسیم کردید. بد نیست به کارت های بانکیتون هم یه نگاهی بندازید. رد پای قانون میلر رو اونجا هم میتونید ببینید؟ تقسیم بندی کردن آیتم ها برای به حافظه سپردن اساس کار این قانون است.

تعداد «تکه» های ادراکی که یک فرد معمولی ​​ می تواند در حافظه کاری خود حفظ کند 7 ± 2 است.

تاریخچه قانون میلر:

در سال 1956، روانشناس شناختی جورج میلر مقاله‌ای با عنوان «عدد جادویی 7، به‌علاوه یا منهای دو: برخی محدودیت‌ها در ظرفیت ما برای پردازش اطلاعات» منتشر کرد که نحوه درک مردم از ذهن انسان را تغییر داد و دنیای طراحی را متحول ساخت. طبق مطالعه او، حوزه قضاوت مطلق و گستره حافظه فوری، محدودیت‌های شدیدی را بر میزان اطلاعاتی که ما قادر به دریافت، پردازش و به خاطر سپردن آن‌ها هستیم، تحمیل می‌کند.


چطور از قانون میلر استفاده کنیم؟

خیلی از دیزاینرها در مورد قانون میلر چیزهایی شنیدن، اما احتمالا درک درستی از این قانون ندارن. این قانونِ غلط فهمیده شده، اغلب به عنوان توجیهی برای تصمیمات طراحی عنوان میشه، برای مثال جاهایی دیدم که میگویند: “تعداد گزینه های منو نباید از هفت تا بیشتر بشه! ” و … این قانون رو میشه مجموعی از قوانین گشتالت: مانند مشابهت، مجاورت، منطقه مشترک و سایر قوانین ux قلمداد کرد. ببینیم چطور میشه از این قانون استفاده کرد؟

بار شناختی:

در هر صفحه وب یا برنامه کاربردی ممکن است اطلاعات زیادی لازم است در اختیار کاربر قرار بگیرد. در این مورد باید تلاش کنیم حداقل اطلاعات مورد نیاز در معرض دید کاربر باشد و اطلاعات تکمیلی به تدریج در اختیار آن قرا بگیرد. بهترین حالت این است که این مشاهده اطلاعات زیادی در اختیار خود کاربر باشد ( کاربر تصمیم بگیرد هر موقع نیاز داشت به آنها دسترسی داشته باشد) تصویر زیر نمای اولیه یک وب سایت را نشان می دهد که زمان زیادی طول میکشد که کاربر متوجه بشود باید روی کدام قسمت تمرکز کند و کجا می تواند لینک های مورد نیاز خود را پیدا کند؛

قانون میلر بار شناختی بد

این تصویر را با تصویر زیر که حداقل اطلاعات ( عنوان وب سایت و چند لینک مورد نیاز) در دید کاربر قرار گرفته و کاربر برای دیدت اطلاعات تکمیلی می تواند به پایین اسکرول کند.

قانون میلر بار شناختی خوب

رعایت سلسله‌مراتب بصری در متون

نمای ظاهری متون قبل از اینکه خوانده بشه میتونه کاربر را ترغیب به خواند بکند تصویر زیر زا نگاهی بیاندازید:

قانون میلر سلسله مراتب بد

حتی دیدن آن هم باعث وحشت می شود چه برسد به خواند آن. با تکه تکه کردن متن  و تقسیم آن به بخشهای کوتاهتر با تیتر مناسب و مشخص کردن قسمتهای مختلف آن کاربر را ترغیب به خواند می کنید. تصویر زیر را با بالایی مقایسه کنید.

قانون میلر سلسله مراتب خوب

 

تکه تکه کردن

اصل قانون میلر بر اساس تقسیم بندی آیتمها زیاد بر اساس یک وجه مشترک است. پس اگر مجبور شدید حجم زیادی از آیتمهت رو در معرض دید کاربر قرار بدهید بهتر است به صورت دسته بندی شده آنها را ارایه کنید. منو ی موجو در تصاویر زیر را با هم مقایسه کنید.

قانون میلر بد

قانو میلر خوب

منابع

Laws of UX |سکان آکادمی | Duxlab

نوشتهٔ پیشین
قانون اتصال یکنواخت (Law of Uniform Connectedness)
نوشتهٔ بعدی
اصل تیغ اوکام (Occam’s Razor) و کاربرد آن در طراحی سایت
عباس عباس زاده
من عباس هستم عاشق حوزه طراحی UI, UX فیلم های فانتزی و البته قهوه مراکشی . اینجا هستم تا آموخته هایم را با شما به اشتراک بگذارم و یاد بگیرم.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

قانون اتصال یکنواخت (Law of Uniform Connectedness)
اصل تیغ اوکام (Occam’s Razor) و کاربرد آن در طراحی سایت
تصویر پس زمینه، طرحی است از کاشی‌های سقف و زیر گنبد عظیمِ یکی از شاهکارهای معماری اصفهان، مسجد شاه اصفهان که به دست استاد به نام خطاطی و مینیاتور  رضا عباسی در دوره شاه عباس صفوی آفریده شده است.

نوشته‌های تازه

  • راهنمای اصول طراحی فرم تماس با ما 4 خرداد 1404
  • اصول طراحی UX و UI برای سالمندان 15 اردیبهشت 1404
  • چک لیست طراحی فرم های احراز هویت : 6 مرحله مهم در طراحی فرآیند احراز هویت 25 فروردین 1404
  • 10 قانون طلایی برای طراحی سایت خلاقانه 29 بهمن 1403

اطلاعات تماس

manager@manaid.com
09132247398
شهر گنبدهای فیروزه ای، اصفهان، خانه اصفهان، میدان نگهبانی، کوی 20 پلاک 12 واحد 1

© 2023تمام تصاویر، مطالب و ایده های استفاده شده برای آژانس خلاقیت مانایید محفوظ است

ما برای آسایش شما از کوکی ها استفاده میکنیم تا بتوانیم بهتر به شما خدمات رسانی کنیم. این کار برای شما هیچ دردسری ایجاد نمیکند