09913096959
support@manaid.com
SVG logoSVG logo
  • خدمات طراحی UI و UX
  • خدمات طراحی وب سایت
  • درباره ما
  • تماس با ما

راهنمای طراحی نمودارها برای وب سایت

  1. خانه
  2. طراحی رابط کاربری - UI
  3. راهنمای طراحی نمودارها برای وب سایت
05اسفند1401
نوشته های دیگر

آموزش Path قسمت دوم: ایجاد خطوط منحنی در SVG

میکرواینتراکشن ها در طراحی سایت

میکرواینتراکشن ها در طراحی سایت – جزییاتی کوچک با تأثیری بزرگ

آموزش رسم اشکال و خطوط پایه در SVG

اثر زیبایی شناسی کاربردی در طراحی سایت (Aesthetic Usability Effect)

قانون مشابهت

قانون مشابهت(Similarity law)

چکیده:

طراحی نمودارها برای وب سایت یکی از چالشهای اساسی برای طراحان UI بوده به ویژه هنگامی که قرار است نوع نمودار را بسته به نتایجی که قرار است از آن گرفته شود انتخاب کنیم. نمودار بخش مهمی از طراحی داشبورد است و انتخاب نوع نمودار مناسب برای نمایش بصری داده ها، مهم‌ترین و در عین حال پیچیده‌ترین قسمت برای یک طراح UI . انتخاب نادرست نوع نمودار می تواند باعث تفسیر اشتباه و سردرگمی کاربران شود. اگر تا به حال یک داشبورد طراحی کرده اید یا روی هر پروژه دیگری که نیاز به تجسم داده ها و بطری نمودن داده دارد کار کرده باشید، می دانید که یکی از چالشهای بزرگ طراحی نمودارهای دینامیک است. نمودارهای پای یا دونات اغلب می توانند اولین انتخاب طراح باشند زیرا بسیار جذاب و کاربرپسند به نظر می‌رسند، اما همیشه بهترین راه برای ارائه داده ها نیستند. در این مقاله میخواهیم  اطلاعات مفیدی را در این رابطه با شما به اشتراک بگذاریم. در این مقاله تلاش میکنیم به ساده‌ترین راه برای انتخاب نوع نمودار مناسب برای تجسم داده‌ها بپردازیم و مروری بر رایج‌ترین انواع نمودار و بهترین روش طراحی برای هر یک از آنها خواهیم داشت.

آنچه در این مقاله می‌خوانید

Toggle
  • چکیده:
  • طراحی نمودارها برای وب سایت انتخاب نوع درست
  • نمودار پای و دونات
  •  نمودارهای میله ای و ستونی
  • نمودارهای خطی 
  • نمودارهای مساحتی
  • جمع بندی

طراحی نمودارها برای وب سایت انتخاب نوع درست

در طراحی نمودارها برای وب سایت قبل از هر چیز هنگام بصری کردن داده ها طبق قانون جیکوب از نمودارهایی که کاربر بیشتر با آنها آشناست و پیچیدگی کمی دارد استفاده کنید. انتخاب نوع نمودار مناسب بستگی به این دارد که چه اطلاعاتی میخواهید به مخاطب نمایش بدهید.  معمولاً نمودارها برای انتقال میزان ترکیبات یک چیز ( مانند ترکیب سبد سهام، ترکیب سهامداران و …)، مقایسه (مقایسه فروش یک محصول در دو بازه زمانی)، رابطه یا توزیع (توزیع رده های سنی خریدارن در کشور) استفاده می‌شوند. بنابراین، چهار سوال زیر به شما کمک می کند تا تصمیم بگیرید از کدام نوع نمودار استفاده کنید:

  • آیا می خواهید ترکیب چیزی را نمایش دهید؟
  • آیا می خواهید مقادیر را با هم مقایسه کنید یا تفاوت یک یا چند متغیر را در طول زمان نشان دهید؟
  • آیا می خواهید رابطه بین دو یا چند متغیر را بهتر درک کنید؟
  • آیا می خواهید توزیع داده ها را نشان دهید؟

در ادامه بسته به آنچه می خواهید به کاربر نشان دهید، مروری کلی از رایج ترین انواع نمودار را آورده ایم؛

طراحی نمودارها برای وب سایت راهنمای انتخاب نوع درست نمودار
راهنمای طراحی نمودارها برای وب سایت انتخاب نوع درست

نمودار پای و دونات

نمودار دایره ای یا نوع جدیدترآن، نمودار دونات، نمودارهایی هستند که بیش از حد استفاده می شوند. آنها برای نشان دادن بخش هایی از یک کل استفاده می شوند و اعداد را در درصد نشان می دهند که مجموع کل تمام بخش ها باید برابر با 100 درصد باشد.

راهنمای طراحی نمودارها
نمودارهای پای برای تجسم داده ها همیشه جذاب بوده اما می توانید از نمودارهای دونات هم استفاده کنید.

 

نمودار دایره ای یا دونات زیاد و در بیشتر موارد به اشتباه استفاده می شوند. در بسیاری از وب سایتها از آن به عنوان نشان دادن میزان پیشرفت یا صرفا به عنوان نشان دادن آمار ساده ( مانند تعداد دانش آموختگان یک دوره و …) استفاده میشود در حالی که بهترین کاربرد این نوع نمودار ها نشان دادن میزان اجزای سازنده یک کل است. یک مثال ساده از کاربرد درست این نوع نمودارنشان دادان نتایج پاسخ به سوالی است که کاربران فقط با “بله” یا “خیر” باید به آن پاسخ بگویند.

راهنمایی برای طراحی بهتر نمودارهای  دایره ای:

  • اگر دسته بندی های زیادی دارید هرگز از نمودارهای دایره ای استفاده نکنید زیرا برش ها آنقدر نازک می شوند که قابل مقایسه نیستند. زمانی از نمودارهای دایره ای استفاده کنید که حداکثر 6 دسته دارید.طراحی نمودارهای دایره ای
  • این نمودارها برای نشان دادن داده هایی با مقادیر بسیار نزدیک به هم مناسب نیستند.در این مورد نمودار میله ای انتخاب بسیار بهتری خواهد بود.

    طراحی نمودارهای دایره ای

    • اگر مجموع مقادیر داده های شما  100٪ نمی شوند از نمودارهای دایره ای استفاده نکنید. در این نمودارها مجموع کل تمام بخش ها باید برابر با 100٪ باشد.

    طراحی نمودارهای دایره ای

    • برای مقایسه آسان تر، برش ها را با توجه به اندازه آنها مرتب کنید ( از مقادیر کمتر به بیشتر یا بر عکس).

    طراحی نمودارهای دایره ای

     نمودارهای میله ای و ستونی

    نمودارهای میله ای و ستونی سر راست ترین و ساده ترین راه برای مقایسه مقادیر مختلف یا نشان دادن تفاوت ها در طول زمان است. نمودار ستونی معمولا به صورت عمودی است در حالی که نمودار میله ای دارای میله های افقی است.

    طراحی نمودار های میله ای

    این نوع نموداریه مدل دارند که عبارت است از: نمودار ستونی/میله ای ساده ، نمودار ستونی/میله ای خوشه ای و نمودار ستونی/میله ای انباشته.

    به طور کلی هرگار می خواهید کمیت، نسبت و فراوانی متغیرهای یک دسته را بدانید، باید نمودار تک میله ای را انتخاب کنید. برای مقایسه متغیرها در دو وضعیت متفاوت (مانند میزان بازدید از سایت در روز و شب یا مقایسه بازدید در ماه خاصی از سال و میزان بازدید در همان ماه در سال گذشته )از نمودارهای خوشه ای استفاده کنید و اگر می خواهید رابطه جزئی به کل را بین هر دسته نشان دهید، از نمودارهای میله ای انباشته استفاده کنید(نمونه خوب آن نمودار پخش کلی درSoundCloud است).

    طراحی نمودارها برای وب سایت – نمودار میلیه ای قابل تعامل در وبسایت SoundCloud

    چنداصل برای طراحی بهتر نمودارهای میله ای و ستونی:

    •  همیشه محور y را از صفر  شروع کنید تا داده ها بیشتر قابل درک باشند.

    طراحی نمودار های میله ای

    • وقتی تعادا دادها زیاد است یا جدول طول و داری دارید میتوانید از نمودار میله ای افقی استفاده کنید.

    طراحی نمودار های میله ای

    • همواره داده ها را بر اساس مقادیر مرتب سازی کنید مگر اینکه با تاریخ کار می کنید.

    طراحی نمودار های میله ای

    • هنگام ارائه داده ها با نمودارهای ستونی انباشته از رنگ های متضاد برای وضوح بیشتر استفاده کنید. به طور کلی هنگام ارایه اطلاعات مهم به وسیله رنگ ها به اشخاصی که مشکل تشخیص رنگ ها را دارند نیز توجه داشته باشید( می توانید از پلاگین Strark برای Figma و XD Adobe به عنوان شبیه ساز کوررنگ و کنترل کنتراست استفاده می کنم.). در این رابطه پیشنهاد میکنم مقاله راهنمای جامعه انتخاب رنگ را مطالعه نمایید

    طراحی نمودار های میله ای

    نمودارهای خطی 

    نمودارهای خطی مناسبترین گزینه برای نشان دادن روند داده ها در یک دوره زمانی مشخص یا یک همبستگی خاص هستند. برای مثال، میزان تغییرات قیمت یک محصول در بازه زمانی مشخص یا میانگین دما برای شهرهای مختلف را به خوبی می توان با این نمودارها نشان داد.

    طراحی نمودار های خطی

    اصولی که برای طراحی بهتر نمودارهای خطی باید بدانید

    •   از مقایسه بیش از 5 تا 7 مورد خودداری کنید.

    طراحی نمودار های خطی

    • از فریمورکها یا کتابخانه هایی که خطوط نموداری با رنگ‌های تصادفی ایجاد میکنند استفاده نکنید چرا که ممکنه رنگ‌های ایجاد شده به اندازه کافی متضاد نباشند. (می توانید از پلاگین Strark برای Figma و XD Adobe به عنوان شبیه ساز کوررنگ و کنترل کنتراست استفاده کنید.)

    طراحی نمودار های خطی

    • در صورت عدم مقایسه مقادیر در طول زمان از نمودارهای خطی استفاده نکنید چون ممکنه باعث سردرگمی کاربرباشد در عوض می توانید از یک نمودار میله ای استفاده کنید.

    طراحی نمودار های خطی

    نمودارهای مساحتی

    نمودارهای مسطح بسیار شبیه نمودارهای خطی هستند با چند تفاوت مختصر. این نمودارها ترکیبی از نموندرهای خطی و ستونی اند بنابراین می توانند هر دو تغییر را در طول زمان، روند کلی و تداوم را در یک مجموعه داده نشان دهند. اما، در حالی که نمودارهای منطقه ممکن است مانند نمودارهای خطی عمل کنند، فضای بین خط و محور پر می شود، که حجم را نشان می دهد. مانند نمودارهای میلهای/ستونی، این نمودارها نیز دارای سه شکل مختلف با کاربردهای متفاوت می باشند ؛نمودارهای تک ناحیه ای، نمودارهای منطقه ای متداخل و نمودارهای منطقه ای انباشته.

    در صورتی که بخواهیم مقادیر را بین گروه ها مقایسه کنیم، در نهایت با یک نمودار مساحتی همپوشانی مواجه می شویم. زمانی که می‌خواهید نه تنها مقدار کل را ردیابی کنید، بلکه می‌خواهید تفکیک آن مجموع را بر اساس گروه‌ها نیز درک کنید، از نمودار منطقه انباشته استفاده خواهید کرد. مقایسه ارتفاع هر بخش از منحنی به ما امکان می دهد تا یک ایده کلی از نحوه مقایسه هر زیرگروه با دیگری در مشارکت آنها در کل بدست آوریم.

    طراحی نمودار های مساحتی

    اصولی که برای طراحی بهتر نمودارهای منطقه باید رعایت شود:

    • هنگام استفاده از نمودارهای منطقه همپوشانی، رنگ ها را شفاف کنید تا اطلاعات در پس زمینه پنهان نشود.

    طراحی نمودار های مساحتی

    • هنگامی که بیش از 3-4 دسته وجود دارد از استفاده از نمودارهای منطقه خودداری کنید. در این صورت از نمودارهای خطی استفاده کنید.

    طراحی نمودار های مساحتی

    جمع بندی

    •     انتخاب نوع نادرست نمودار می تواند باعث سردرگمی شود یا منجر به تفسیر اشتباه داده شود. هنگامی که تصمیم می گیرید از کدام نوع نمودار استفاده کنید، به آنچه می خواهید نشان دهید فکر کنید: ترکیب، مقایسه، رابطه یا توزیع (انتخابگر نمودار را بررسی کنید).
    •     از نمودارهای دایره ای، نمودارهای میله ای پشته ای یا نمودارهای ناحیه انباشته برای ارائه بخش هایی از یک کل استفاده کنید.
    •     از نمودارهای تک میله ای یا نمودارهای میله ای خوشه ای برای مقایسه مقادیر مختلف یا نشان دادن تفاوت ها در طول زمان استفاده کنید.
    •     از نمودارهای خطی برای نشان دادن روندها در داده ها در یک دوره زمانی خاص یا یک همبستگی خاص استفاده کنید.
    •     هنگامی که می خواهید حجم را نشان دهید به جای نمودارهای خطی از نمودارهای منطقه استفاده کنید.
    •  برای طراحی بهتر نمودارها از اصول طراحی پیروی کنید.

    منابع:

    nngroup

    نوشتهٔ پیشین
    2/5 نکته برای جایگزینی صفحه‌بندی پَجینِیشِن در صفحات فهرست و دسته‌بندی
    نوشتهٔ بعدی
    راهنمای جامع انتخاب رنگ برای طراحی سایت و تئوری رنگ ها
    عباس عباس زاده
    من عباس هستم عاشق حوزه طراحی UI, UX فیلم های فانتزی و البته قهوه مراکشی . اینجا هستم تا آموخته هایم را با شما به اشتراک بگذارم و یاد بگیرم.

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    این فیلد را پر کنید
    این فیلد را پر کنید
    لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
    شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

    2/5 نکته برای جایگزینی صفحه‌بندی پَجینِیشِن در صفحات فهرست و دسته‌بندی
    راهنمای جامع انتخاب رنگ برای طراحی سایت و تئوری رنگ ها
    تصویر پس زمینه، طرحی است از کاشی‌های سقف و زیر گنبد عظیمِ یکی از شاهکارهای معماری اصفهان، مسجد شاه اصفهان که به دست استاد به نام خطاطی و مینیاتور  رضا عباسی در دوره شاه عباس صفوی آفریده شده است.

    نوشته‌های تازه

    • راهنمای اصول طراحی فرم تماس با ما 4 خرداد 1404
    • اصول طراحی UX و UI برای سالمندان 15 اردیبهشت 1404
    • چک لیست طراحی فرم های احراز هویت : 6 مرحله مهم در طراحی فرآیند احراز هویت 25 فروردین 1404
    • 10 قانون طلایی برای طراحی سایت خلاقانه 29 بهمن 1403

    اطلاعات تماس

    manager@manaid.com
    09132247398
    شهر گنبدهای فیروزه ای، اصفهان، خانه اصفهان، میدان نگهبانی، کوی 20 پلاک 12 واحد 1

    © 2023تمام تصاویر، مطالب و ایده های استفاده شده برای آژانس خلاقیت مانایید محفوظ است

    ما برای آسایش شما از کوکی ها استفاده میکنیم تا بتوانیم بهتر به شما خدمات رسانی کنیم. این کار برای شما هیچ دردسری ایجاد نمیکند